Miercuri, 27 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Ziua lansărilor de carte, la Cercul Militar Constanța și Prăvălia cu cărți

Articol publicat Joi, 28 Mai 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Culturale

Două lansări de carte care vor atrage, cu siguranță, atenția publicului cititor de la malul mării, se vor desfășura astăzi, 28 mai, ambele cu începere de la ora 17.00, la Constanța.

„Cerul nu e liber” Primul eveniment editorial va fi găzduit de Cercul Militar Constanța și îl are protagonist pe Claudiu-Valeriu Conțevici, jurnalist, epigramist și scriitor, care își va lansa cel de-al treilea volum-confesiune dintr-o trilogie autobiografică. Cartea se numește „Cerul nu e liber” și va fi prezentată în cadrul întâlnirii de lucru comune a Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC) „Prăvălia cu umor" și a Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu".

„Cerul nu e liber” urmează celor două volume-confesiune apărute anterior, „Dragostea și Securitatea” și „Îngerii loviți”, lansate de Claudiu-Valeriu Conțevici în urmă cu doi ani.

La eveniment vor vorbi despre noua carte semnată de Claudiu-Valeriu Conțevici: prof. univ. dr. Olga Duțu, prozatorul Ovidiu Dunăreanu și umoristul Ananie Gagniuc. Coordonatorul proiectului este președintele CUC, Dan Norea.

„Poveștile Mării Negre- Mituri și povestiri dobrogene" Pe de altă parte, la Prăvălia cu cărți are loc, tot astăzi, lansarea volumului semnat de jurnalistul constănțean Cristian Cealera. Acesta va prezenta publicului cel de-al doilea volum din seria „Poveștilor Mării Negre”. La începutul acestui an, autorul lansa primul volum intitulat „Poveștile Mării Negre”, care reunește 130 de legende, povești, descrieri ale siturilor arheologice din Dobrogea din peste 500 de povestiri strânse de către autor, de-a lungul timpului. Cartea a fost rezultatul unei documentări desfășurate de autor pe parcursul a șapte ani, atât pe teren, cât și în arhivele bibliotecilor și s-a bucurat de succes, fapt pentru care a urmat și cel de-al doilea volum, intitulat „Poveștile Mării Negre - Mituri și povestiri dobrogene".