Varza kale este o specie de varzӑ care seamӑnӑ cu salata, foarte apreciatӑ pentru beneficiile sale asupra sӑnӑtӑţii. Varza kale este unul dintre cele mai consumate alimente de cӑtre vegetarieni, dar şi de cӑtre persoanele care vor sӑ mӑnânce sӑnӑtos. Este o legumӑ foarte consumatӑ şi cunoscutӑ în Statele Unite, cultivatӑ în Asia, America şi Europa. Aceasta este înruditӑ cu broccoli şi varza şi se poate folosi pentru smoothie-uri verzi, pentru chipsuri sau salate.
Substanţe nutritive Varza kale conţine vitamina K, vitamina C (mai mult decât o portocalӑ), vitamina B, vitamina E, vitamina A (mai mult decât orice altӑ legumӑ verde), fier (mai mult decât carnea de vitӑ), calciu (mai mult decât lactatele), mangan, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, sulf, antioxidanţi, proteine, fibre, grӑsimi bune şi are un conţinut mic de calorii.
Beneficii pentru sӑnӑtate:
- scade riscul de cancer ovarian şi cancer la sân;
- protejeazӑ împotriva tumorilor şi sclerozei;
- încetineşte procesul de îmbӑtrânire a creierului;
- diminueazӑ riscul de artritӑ;
- întӑreşte oasele;
- este un pansament pentru sistemul digestiv;
- este indicatӑ în curele de slӑbire;
- ajutӑ la uşurarea congestiei pulmonare;
- inhibӑ absorbţia de iod în organism;
- întӑreşte sistemul imunitar;
- diminueazӑ nivelul de colesterol şi de zahӑr din sânge.