Extraordinarele proprietăți terapeutice ale uleiului din sâmburi de struguri au fost demonstrate în repetate rânduri de cercetători, fapt pentru care acesta este folosit de mulți ani în industria cosmetică, intrând în componența unor creme, loțiuni, șampoane sau măști antirid. Totuși, la scară largă și mai ales în România, uleiul din sâmburi de struguri în forma sa simplă - presat la rece - a devenit tot mai căutat abia de câțiva ani. Inițial era foarte apreciat în nutriție, pentru calitățile sale antioxidante, diuretice și detoxifiante, iar ulterior, s-a descoperit că uleiul din sâmburi de struguri are efecte miraculoase și asupra pielii.
Protejează pielea de efectele îmbătrânirii Cu o concentrație foarte mare de polifenoli, acest tip de ulei protejează pielea de efectele îmbătrânirii. Polifenolii sunt substanțe naturale antioxidante, care luptă împotriva radicalilor liberi, principalii vinovați de apariția ridurilor, stimulând producția de colagen și elastină, care mențin suplețea și catifelarea pielii. De asemenea, polifenolii activează microcirculația sangvină de la nivelul pielii.
Acest tip de ulei conține și o cantitate importantă de vitamine, în special E și C, dar și de minerale: zinc, cupru, seleniu, care sunt și ele benefice pentru piele.
Conține polifenoli, vitamine, minerale, acizi grași omega 6 și omega 9 Sâmburii de struguri conțin acizi grași esențiali (omega 6, omega 9), care stimulează regenerarea celulară și favorizează hidratarea pielii.
Deși bogat în acizi grași, acest ulei are o textură lejeră, nongrasă și este benefic oricărui tip de ten, mixt, gras sau uscat, pătrunzând rapid în straturile profunde ale pielii.
Fie că este utilizat pentru masaj facial, corporal sau capilar, uleiul din sâmburi de struguri presat la rece poate fi utilizat simplu, dar și ca bază pentru diverse creme și loțiuni preparate acasă.