Turmericul este o plantă de origine asiatică, înrudită cu ghimbirul şi cultivată în India, China, Japonia, Indonezia şi Africa. În bucătăria vegetariană indiană, acesta este considerat mirodenie naţională, fiind foarte agreat datorită gustului său iute-amărui.
Beneficii pentru sănătate Turmericul stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, inhibă apariţia tumorilor canceroase (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), are proprietăţi antibiotice, antioxidante şi antibacteriene. De asemenea, acesta îmbunătăţeşte circulaţia, previne infarctul, curăţă sângele, ne scapă de colesterol, calmează durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice şi acţionează ca cicatrizant.
Cum se administrează turmericul? Vă puteţi administra câte o jumătate de linguriţă, de trei ori pe zi, atunci când îl folosiţi sub formă de pudră. Turmericul trebuie amestecat cu suc natural din legume sau fructe. Cei care aleg să-şi prepare o infuzie din rădăcină trebuie să nu pună mai mult de o linguriţă la o cană cu apă.
Nu îl folosiţi în exces Chiar dacă are nenumărate beneficii pentru organismul nostru, rădăcina de turmeric folosită în exces produce iritaţii gastrice şi poate duce la apariţia ulcerului.