Miercuri, 27 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

„Tineri fără etichete”, în Piaţa Ovidiu!

Articol publicat Sambata, 18 Iulie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: www.101stiri.ro-Daniel TITIRICĂ

Sursa foto: www.101stiri.ro-Daniel TITIRICĂ
Sursa foto: www.101stiri.ro-Daniel TITIRICĂ

Sursa foto: www.101stiri.ro-Daniel TITIRICĂ

Piaţa Ovidiu va fi, în perioada 20 - 26 iulie, gazda unei noi expoziţii fotografice, „Feţele ascunse ale violenţei”, organizată de Asociaţia Sigma Development, InterCultural Iceland, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Centrul de Resure pentru ONG-uri Centras Constanţa. Această expoziţie este realizată în cadrul proiectului „Tineri fără etichete”, proiect de promovare a diversităţii în şcoala românească, ce îşi doreşte să atragă atenţia asupra problemelor de violenţă între elevii de liceu oferind o abordare complexă ce implică diverse metode de educaţie non-formală şi mobilizare a cetăţenilor.

300 de liceeni au surprins subtilităţile violenţei Pentru a înţelege cauzele şi metodele de manifestare a violenţei, tinerii implicaţi în proiect au participat la un exerciţiu de surprindere a acesteia în comunităţile din care fac parte, folosind camere foto digitale. Cei 300 de tineri care vor expune sunt liceeni de la Colegiul de Marină „Al. I. Cuza" din Constanța, Colegiul „Dobrogea" Castelu, Grup Școlar Cumpăna, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu" din Mangalia. Aceștia nu au reuşit să capteze momente de violență fizică directă, dar au imortalizat situații în care se regăsesc subtilităţi ale acestui fenomen îngrijorător.

Îndemn la reflecţie Expoziția „Fețele ascunse ale violenței" își dorește să aducă în atenția publicului problema toleranţei şi a discriminării prin expunerea fotografiilor realizate chiar de tinerii participanți la proiect. Astfel, ei speră să îndemne privitorii la reflecție asupra problemei violenței și felul în care acești tineri o întrevăd.

Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 15 luni, iar finanţarea tuturor activităților desfășurate este asigurată prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 „Implicare”, subcomponenta 1.3 „Încurajarea valorilor democratice”, cu o sumă totală nerambursabilă în valoare de 130769.48 euro.