Miercuri, 27 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Știați că sâmburii de caise distrug cancerul?

Articol publicat Sambata, 25 Iulie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: zumi.md

Sursa foto: zumi.md
Sursa foto: zumi.md

Sursa foto: zumi.md

Vara este sezonul fructelor proaspete, caise, piersici, pepene și multe altele, care pot fi consumate frecvent și cu toată încrederea că vor aduce beneficii importante sănătății noastre. Dacă delicioasele caise conțin din belșug vitamine și minerale, iată că nici sâmburii lor nu sunt de... aruncat, ba dimpotrivă! Mai ales că aceștia fac adevărate minuni pentru organism și chiar pot distruge cancerul!

Sâmburii de caise au un bogat conţinut bogat de proteine, acizi graşi, vitamine (A,C, B) şi minerale, precum fierul sau magneziul.

Vitamina B17, benefică în combaterea celulelor canceroase Sâmburii de caisă conţin în cantități importante vitamina B17 sau amigdalina, după cum i se mai zice. Amigdalina are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism. Atunci când este digerată, vitamina B17 se descompune în glucoză, benzaldehidă şi cianură de hidrogen. Aceşti compuşi pot să omoare celulele canceroase cam în acelaşi fel în care o face şi chimioterapia.

Se recomandă, în cazul cancerului de sân şi al celui de plămâni, cure de sâmburi de caise pe perioade de până la o lună, cu pauză de două săptămâni între ele.

Pentru cancerul de colon este indicat consumul caiselor proaspete, întrucât acestea conţin pectină, o fibră alimentară solubilă.

Atenţie însă la cantitatea de sâmburi pe care o consumați. Deoarece conţin mici cantităţi de cianură, se recomandă pauze între cure, dar şi un consum zilnic moderat.

În triburile Hunza din Himalaya nu s-a întâlnit niciun caz de cancer, oamenii de acolo fiind mari consumatori de caise, sâmburi de caise, legume proaspete, cereale nedecorticate.