Marti, 26 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sportul, indispensabil corpului tău

Articol publicat Luni, 11 Mai 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Nutriţie & Sănătate

Sportul joacă un rol extrem de important în viaţa noastră. Deşi, de multe ori, îl ignorăm cu desvârşire, există o relaţie puternică între activitatea fizică şi sănătate. În lipsa unei activităţi fizice regulate, corpul nostru se deterioreză. Inactivitatea fizică duce, inevitabil, la apariţia a tot felul de tulburări: oboseală, probleme circulatorii, dereglări nervoase şi hormonale. În timpul copilărie şi în adolescenţă, sportul ne ajută să creştem şi să ne dezvoltăm corespunzător, menţine sănătatea şi opreşte apariţia obezităţii, a diabetului de tip doi, a hipertensiunii arteriale şi a altor boli.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănăţăţii, „unul din patru pacienţi care vizitează un serviciu de sănătate are cel puțin o tulburare mentală, neurologică sau de comportament, dar cele mai multe dintre aceste tulburări nu sunt nici diagnosticate, nici tratate". O mulţime de studii ne arată că exerciţiile fizice pot juca un rol terapeutic în abordarea tulburări psihice. De asemenea, studiile ne arată că activitatea fizică are o influență pozitivă asupra depresiei.

Poţi începe de la orice vârstă Exerciţiul fizic îţi menţine corpul tânăr, previne îmbătrânirea şi înlătură negativismul. Mersul pe jos, joggingul, înotul, sunt activităţi de rezistenţă medie, care îţi permit să fii mereu sănătos şi în formă.

Efectele pozitive ale exerciţiului fizic Îţi vei ameliora viteza de circulaţie a sângelui, iar organele vor funcţiona corespunzător, având o rezistenţă sporită la infecţii. Eliminarea toxinelor prin transpiraţie îţi va oxigena celulele creierului şi echilibrul nevos va fi mai bun.