Cum putem consuma seminţele de susan? Fiind foarte hrănitoare, seminţele de susan pot fi consumate în diverse feluri de mâncare, inclusiv în sosuri sau salate. Acestea sunt bogate în proteine, substanţe grase, vitamine - B, D, E, F, ulei în cantitate mare, până la 65%, fitosterine, esteri şi alcooli.
Regenerează pielea Cei care consumă seminţe de susan în mod regulat au pielea frumoasă şi sănătoasă. Potrivit nutriţioniştilor, susanul este plin de zinc, acel mineral esenţial pentru producerea colagenului, care dă elasticitate pielii noastre.
Stimulează sănătatea osoasă Potrivit unui studiu american publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică, conţinutul mare de zinc din seminţele de susan stimulează creşterea densităţii minerale a oaselor şi ajută la sănătatea sistemului osos. Totodată, acest studiu a demonstrat o corelaţie directă între lipsa zincului din organism şi osteoporoza din zona coloanei vertebrale
Previn bolile de inimă Semintele de susan conţin grăsimi mononesaturate ce scad nivelul de colesterol rău şi curăţă vasele de sânge. Astfel, circulaţia sângelui este îmbunătăţită, iar inima îţi este protejată de boli precum ateroscleroza sau alte boli cardiovasculare complicate.
Alte beneficii ale seminţelor de susan Seminţele de susan cresc fertilitatea, tratează asmul, sprijină sistemul endocrin, îmbunătăţesc sănătatea cerebrală, cresc fertilitatea, sprijină sistemul endocrin, tratează anemia, combat insomnia, previn diabetul, detoxifica ficatul, îmbunătăţesc absorbţia fierului în organism şi previn cataracta.