Miercuri, 02 Aprilie 2025
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SĂ NE IMUNIZĂM, LA ÎNCEPUT DE ȘCOALĂ, CU UN COCKTAIL DE VITAMINE DE LA BĂCĂNIA CÂMPENEASCĂ: MIERE DE MANĂ, PĂSTURĂ PURĂ, POLEN USCAT, CEAIURI ȘI JELEURI DE CĂTINĂ

Articol publicat Sambata, 12 Septembrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

Pentru că toamna și-a intrat deja în drepturi și în curând, va începe sezonul gripei și al răcelilor, dar mai ales acum, în contextul pandemiei de coronavirus, este necesar să ne întărim imunitatea. Imunizarea de toamnă pentru cei mari, dar și pentru cei mici, care revin în colectivitate, la școală și grădiniță, se face și prin consumul de fructe și legume de sezon, dar și al produselor apicole de calitate, certificate ecologic, care ne vor ajuta să trecem cu bine peste sezonul rece.

Recomandarea noastră pentru a vă aproviziona și consuma miere de albine românească de calitate superioară, provenind de la ferme apicole ecologice, este Băcănia Câmpenească, situată în spatele Pieței Brotăcei din Constanța. Atât produsele apicole, cât și alte numeroase preparate tradiționale de tot felul, carne, brânzeturi, mezeluri, fructe și legume de fermă, se pot comanda și de pe site-ul http://www.bacaniacampeneasca.ro/, livrarea făcându-se și în județul Constanța.

Se știe că mierea are proprietăţi hidratante, hrănitoare, antibacteriene şi anti-inflamatoare, conținând vitamine, minerale şi nutrienţi de care organismul are mare nevoie mai ales în sezonul rece. Câte o linguriță de miere, luată în fiecare zi, dimineaţa, pe stomacul gol sau adăugată în ceai, poate face minuni pentru sănătate.

La fel de importantă este și cătina, pe care o puteți achiziționa tot de la Băcănia Câmpenească, sub diferite forme, de la ceaiuri ecologice, la fructe deshidratate, jeleuri, pulbere, fiind plină de antioxidanţi, betacaroten, flavonoide şi conţinând de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Persoanele care o consumă regulat vor beneficia de un scut împotriva răcelilor. Mai mult decât atât, bobiţele de cătină tratează cu succes un spectru larg de boli, de la anxietate, depresie, anemii, până la afecţiuni ale splinei, probleme hormonale, hepatită, pneumonie, gripă, diaree, ulcer, gingivite.

De asemenea, ceaiul din crenguţe şi frunze mărunţite sau din fructe de cătină e cea mai bună licoare în zilele reci de toamnă. E vitaminizant, remineralizant şi creşte rezistenţa organismului. 

Dar iată cu ce vă puteți imuniza, în această toamnă, de la Băcănia Câmpenească, atât produse apicole, cât și preparate/ ceaiuri având la bază miraculoasele bobițe de cătină:

PRODUSE APICOLE (vezi site

  • Căpăceală Apicola Dobrogeană 400g – preț 21,00 lei 

Căpăceala conține cea mai pură formă de miere care nu a fost atinsă nici de aer, nici de om, nici de un utilaj niciodată. Este mierea pe care albina o așază în celulă pentru a fi consumată de generațiile următoare și în timpul iernii.

  • Miere de mană Apicola Dobrogeană 400g – preț 16,00 lei

Mierea de mană (mierea de pădure) este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine din nectarul florilor. Mierea de mană sau mierea de pădure poate fi obținută în zonele de pădure, care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin, etc), cât și de foioase (arțar, stejar etc).

  • Miere de rapiță Apicola Dobrogeană 400g – preț 14,00 lei

Mierea de rapiţă este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi  betacaroten. Albinele produc această miere în luna mai.

  • Miere de salcâm Apicola Dobrogeană 400g – preț 18,00 lei

  • Miere de tei 400g – preț 15,00 lei

  • Miere polifloră Apicola Dobrogeană 400g – preț 12,00 lei

  • Miere propolizată Apicola Dobrogeană 400g – preț 21,00 lei

  • Păstură pură Apicola Dobrogeană 100g – preț 33,00 lei

  • Polen uscat Apicola Dobrogeană 200g - preț 14,00 lei

  •                                                                                   Royal Imun Apicola Dobrogeană 400g - 20,00 lei

CĂTINĂ (vezi site) 

  • Ceai de cătină ecologic – preț 8,50 lei

Ceaiul de cătină ecologic este obținut prin deshidratarea fructelor de cătină folosind metoda curenților de aer cu o temperatură de max 40 °C, pentru a păstra vitaminele intacte. Ambalat în pungi sigilate de 100g, ceaiul poate fi folosit pentru prepararea infuziilor ca atare sau în amestec cu alte plante (mentă, sunătoare, etc).

  •  Fructe deshidratate de cătină 100g – preț 10,00 lei

Fructele deshidratate de cătină sunt obținute folosind metoda curenților de aer cu o temperatură de max 40 °C pentru a păstra vitaminele și enzimele intacte. Produsul poate fi folosit pentru prepararea infuziilor ca atare sau în amestec cu alte plante (mentă, sunătoare, etc).

  • Jeleuri cu cătină 75g- un deliciu sanatos! – preț 3,50 lei

Fructele de cătină sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de vitamina C, β-caroten și alți antioxidanți, având un efect tonic și imunostimulator. Prosusele de la Băcănia Câmpenească păstrează intact toate aceste proprietăți, deoarece nu sunt alterate chimic sau termic.

  • Pulbere de cătină ecologică  - preț 11,00 lei

Pulberea de cătină ecologică este obținută prin uscarea cojilor la o temperatură de max 40 °C și macinarea acestora. Pulberea este ambalată în borcan de 80 g și se poate păstra la temperatura camerei, în mediu uscat, în ambalajul original.

  • Suc de cătină cu măr 2l și 330 ml– preț 27,00 lei, respectiv 6,50 lei

  • Suc de cătină pasteurizat 250ml - 17,00 lei

Toate aceste produse sănătoase și multe altele le puteți accesa/ comanda și de pe site-ul http://www.bacaniacampeneasca.ro/.