Prin umor ne apropiem de fericire și ne eliberăm de energia negativă. Râsul, după cum prea bine știm, ne descrețește frunțile și ne înarmează cu optimism. Joi, 19 noiembrie, Elena Stănescu și-a lansat volumul de proză scurtă „Peripeții cu farafastâcuri", în incinta Cercului Militar Constanța, locul în care mințile luminate se întâlnesc de fiecare dată. Evenimentul a fost moderat de Aurel Lăzăroiu, unul dintre oamenii de valoare ai Constanței, iar cartea a fost prezentată de către Alexandra-Flora Munteanu, Güner Akmolla și Ioana Bud. Vrând să răspundă absurdului prin absurd, Elena Stănescu se revoltă, provocând cititorul la o „resoftare” a percepției asupra întâmplărilor prin care trece. Astfel, volumul Elenei Stănescu a reușit să-i binedispună pe iubitorii de literatură, făcându-i să uite de grijile cotidiene. Din public au vorbit, salutând apariția cărții: Mihaela Cojocaru, Coca-Elena Gheorghiu, contraamiral Nicolae Ștefan, Olga Duțu și Dan Jugănaru.
„Peripeții cu farafastâcuri", leac pentru tristețe „Am ales acest titlu având în vedere calitatea morală a personajului principal - o femeie de factură machiavelică, ce se dorește buricul pământului în cadrul unei asociații de utilitate publică. Întâmplările din cuprinsul cărții sunt posibil reale, cu personaje pozitive și negative, ale căror nume, alese aleatoriu, nu fac atingere la pudoarea sau demnitatea cuiva anume. Este jocul de rol al oricărui personaj ce se regăseste în amalgamul asociațiilor, ligilor sau al organizațiilor zilelor noastre... ca o mângâiere sau ca un blestem, ca o demonstrație a valabilitătii legilor universale ce domină mărunta și trecătoarea viată a multora dintre cei care duc crucea trecutului", a mărturisit Elena Stănescu.
Să facem haz de necaz Potrivit referentului Güner Akmolla, această operă este plină de suprarealism negativist, umor negru, nonconformism, amintindu-ne de scrierile lui Tristan Tzara.