Marti, 26 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

OMS, SCEPTICĂ PRIVIND VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19 CREAT DE RUSIA

Articol publicat Marti, 04 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: digi24.ro

Sursa foto: digi24.ro
Sursa foto: digi24.ro

Sursa foto: digi24.ro

În urmă cu câteva zile, anunțul Moscovei privind pregătirea vaccinării în masă a populaţiei împotriva Covid-19 lua prin surprindere întregul mapamond, mai ales că acest lucru ar urma să se întâmple în curând, începând din luna octombrie 2020. OMS a cerut Rusiei, marți, 4 august 2020, să urmeze toate etapele de testare a vaccinului împotriva noului virus, potrivit BBC. "Uneori, cercetătorii individuali pretind că au găsit ceva, ceea ce e o veste bună, dar între a găsi şi a avea un indiciu că ar putea fi un vaccin care să funcţioneze, e o mare diferenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva noului coronavirus, în luna octombrie, cu toate că vaccinul nu a trecut toate fazele de testare. Vaccinul rus nu se află pe lista OMS a celor şase vaccinuri care au ajuns în faza 3 de testare, care implică un grup de control care primeşte un placebo, şi stabileşte dacă vaccinaţii sunt mai protejaţi de infectare decât cei care nu au fost vaccinaţi.

Rusia nu a publicat date ştiinţifice privind testarea vaccinurilor sale, iar pretinsa siguranţă şi eficacitate nu poate fi verificată. Prin urmare, criticii spun că presiunea ţării pentru un vaccin vine pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care doreşte să înfăţişeze Rusia ca o forţă ştiinţifică globală. Vaccinul dezvoltat de institutul Gamaleya din Moscova se află abia în prima fază de testare. Pe de altă parte, oficialii ruşi susţin că vaccinul a ajuns în stadii avansate de dezvoltare.