Peste 10.000 de persoane au aflat, prin intermediul ONG-ului Mare Nostrum, că plaja nu este o scrumieră. Chiar dacă ne bucurăm de băi de mare şi de soare, trebuie să conştientizăm efectele nocive ale acţiunilor noastre. Echipa Mare Nostrum, alături de tinerii săi voluntari, au îmbinat utilul cu plăcutul şi au făcut ceea ce ştiu ei mai bine: au luptat pentru ca litoralul şi frumoasa noastră mare să fie curate şi sănătoase. Astfel, începând din luna iunie şi continuând pe toată durata sezonului estival, Mare Nostrum a desfăşurat o campanie de informare şi conştientizare a persoanelor aflate pe plajele litoralului românesc cu privire la aruncarea mucurilor de ţigară.
Vacanţă de vară, fără mucuri de ţigară În zilele de vară, echipa Mare Nostrum a reuşit să răspândescă mesajul său pe toate plajele litoralului românesc, de la Năvodari la Vama Veche. Voluntarii au întâlnit multe persoane încântate de iniţiativa lor, dar şi oameni reticenţi. „În cadrul acestei campanii, am informat persoanele aflate pe plaje cu privire la nocivitatea mucurilor de țigară aruncate pe plaje, dar am fost și plăcut surprinși să vedem că există și persoane responsabile, care păstrează plaja curată și care colectează mucurile de țigară în diverse recipiente, pentru a le arunca ulterior la coșul de gunoi”, a declarat asistentul proiectului, Anca Gheorghe.
Mesajul lor a reușit să ajungă la peste 10.000 de persoane Campania de informare privind aruncarea mucurilor de ţigară pe plaje face parte din proiectul „Educaţie pentru Marea Neagră”, iar costurile sale totale se ridică la aproape 71.000 de euro, din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproximativ 64.000 de euro. Poiectul este finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.