Chiar dacă nu este foarte îndrăgit, morcovul, originar din Asia, este una dintre cele mai preţioase legume. Bogat în vitamina A, te ajută să ai o vedere mai bună, o piele mai frumoasă şi să…previi îmbătrânirea!
Conţinut bogat în acid folic şi betacaroten Conţinutul complex al morcovilor asigură organismului nostru necesarul de enzime, vitamine şi minerale. Potrivit nutriţioniştilor, pentru fiecare 100 grame de morcov consumat, organismul nostru primeşte 7,6 grame de carbohidraţi, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu şi 0,6 miligrame de fier.
Ajută la prevenirea cancerului Studiile au arătat că morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, de sân și de colon.
Îmbunătăţeşte vederea Betacarotenul se transformă în vitamina A, benefică vederii, pe care o îmbunătăţeşte simţitor.
Te ajută să slăbeşti Ne induce senzaţia de saţietate şi ne menţine tractul intestinal sănătos (100 de grame de morcov conţin 41 de calorii).
Beneficii pentru alăptare Morcovii consumaţi regulat îmbunătăţesc calitatea laptelui mamei.
Efectele morcovilor! Morcovii sunt remineralizanţi importanţi, diuretici şi cicatrizanţi gastrici. Datorită compoziţiei şi efectelor, nutriţioniştii ne recomandă cura cu morcovi în următoarele cazuri: ulcer gastro-duodenal, bronşită, reumatism, gută, boli de ochi, rahitism, anemie, paraziţi intestinali etc.