Marti, 26 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Mierea de mană, un excelent antibiotic natural!

Articol publicat Miercuri, 10 Iunie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: wracanhoney.com

Sursa foto: wracanhoney.com

Sursa foto: wracanhoney.com

Sursa foto: wracanhoney.com
Sursa foto: wracanhoney.com

Sursa foto: wracanhoney.com

Mulţi privesc cu suspiciune borcanele cu miere închisă la culoare, ce poartă mesajul: „miere de mană”. Deşi este un sortiment de miere special, puţini sunt cei care îi cunosc provenienţa. Mierea de mană este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor, fiind obţinută din secreţiile dulci ale arborilor: brad, pin, molid. Aceste substanţe dulci sunt preluate de albine, mai ales în perioada de primăvară şi toamnă, când florile sunt puţine sau oferă puţin nectar.

Cum arată mierea de mană? Mierea de mană are culoarea brun închis, un gust uşor caramelizat şi cea mai mare vâscozitate dintre tipurile de miere întâlnite în ţara noastră.

Conţine peste 415 de substanţe diferite Mierea de mană conţine peste 415 substanțe diferite: zaharuri, enzime, vitamine, minerale, flavonoide, acizi organici, componente aromatice, pigmenți, polifenoli şi aminoacizi. Este extrem de nutritivă, are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii, imunomodulatoare, antioxidante, depurative şi cicatrizante. Aceasta este mult mai bogată în minerale decât mierea florală, conţinând mai multe vitamine, pigmenţi şi uleiuri volatile. Este recomandată persoanelor care au sistemul imunitar slăbit.

Mierea de mană are importante proprietăţi terapeutice Bogată în minerale, bioflavonoide şi vitamine (vitamina C/ grupul B), mierea de mană are importante proprietăți terapeutice. Este utilizată frecvent în tratamentul spasmofiliei la adolescenţi, al rahitismului la copii, osteoporozei şi altor afecţiuni precum: boli infecţioase, boli ale intestinului gros, etc.

Cel mai vechi medicament Mierea opreşte sângerarea, este leac pentru bolile respiratorii, hipertensiune, ateroscleroză, combate insomnia şi te scapă de durerea de cap

Efecte spectaculoase în masajul anticelulitic Dacă vrei să învingi celulita, amestecă mierea de mană cu câteva picături de ulei esenţial de lămâie, apoi întinde această compoziţie pe zona afectată şi masează.

Spune-i „ADIO” tenului cu probleme Îndreaptă-ţi atenţia către mierea de mană şi vei avea un ten de invidiat. Cu doar șase linguriţe de miere consumate zilnic, poţi să scapi de acnee şi de tenul uscat!