Marti, 26 Noiembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

MARE SĂRBĂTOARE PENTRU MUSULMANI! KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!

Articol publicat Duminica, 11 August 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Musulmanii de pretutindeni, ca și importanta comunitate din România, sărbătoresc timp de patru zile, începând de duminică, 11 august 2019, unul dintre cele mai mari evenimente ale religiei islamice, Kurban Bayram sau sărbătoarea sacrificiului. Potrivit tradiţiei, astăzi se taie berbeci, iar carnea lor este dată de pomană familiilor nevoiaşe.

Kurban Bayramul în religia islamică are loc la finalul pelerinajului anual organizat la locurile sfinte din Arabia Saudită şi Mecca, acest pelerinaj desfăşurându-se după un ritual strict, reiterând modelul iniţiatic al Profetului Mohammed.

La Mecca, milioane de musulmani înconjoară, de şapte ori, Piatra Neagră – Kaaba. Toţi musulmanii plecaţi în pelerinaj trebuie să fie la poalele Muntelui Arafat cu o zi înainte de Kurban Bayram. Toate milioanele de credincioşi vor fi îmbrăcaţi în alb şi se vor ruga lui Allah, în „punctul“ cel mai important al credinţei musulmane – Kaaba. Hajj – pelerinajul – este cel de al cincilea stâlp al Islamului. Fiecare credincios trebuie să ajungă cel puţin o dată la Mecca, este ţelul fiecăruia dintre ei.

Tradiţia acestei sărbători îi obligă pe musulmani ca, în această perioadă, să sacrifice un animal, fie batal, oaie sau vită, iar după ce împart carnea în trei părţi egale trebuie să o dăruiască vecinilor, săracilor şi rudelor. După rugăciunile de la moschee, musulmanii merg la cimitir, unde aduc un omagiu rudelor decedate, urmând ca, ulterior, fiecare credincios cu situaţie materială bună să sacrifice un animal. În acelaşi timp, copiii merg cu colindul din casă în casă, sărutând cu respect mâinile celor mai în vârstă, iar gospodinele prepară dulciuri tradiţionale, baclavale şi sarailii. Pe durata celor patru zile de Kurban Bayram, credincioşii musulmani trebuie să dea dovadă de multă credinţă şi înţelegere faţă de Divinitate şi de semeni.

Urăm și noi celor aprox. 70.000 de credincioși musulmani care trăiesc în România: „KURBAN BAIRAM KAYRLI BOLSIN “- „KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN” - „ID MUBARAK” „UN BAİRAM FERİCİT”!