Argo Pub a fost, sâmbătă, gazda unei după-amiezi vibrante, în care muzica și fotografia s-au contopit într-un eveniment unic la Constanța. A fost vernisajul expoziției de fotografie semnată de Lucia Tarase, „Soul Vibration”, cu lume multă și de calitate, iubitoare de arte vizuale și muzică, artiști, fotografi, cântăreți, instrumentiști, critici de artă, designeri, jurnaliști. În ambientul select, oaspeții Luciei Tarase - mulți dintre ei subiectele fotografiilor sale - au putut admira pe pereții pub-ului din centrul Constanței, deveniți simeze, imagini care le-au făcut, într-adevăr, sufletul să vibreze. Spațiul neconvențional în care a avut loc expoziția a amplificat emoțiile, trăirile celor prezenți, pentru că unde altundeva și-ar fi găsit mai bine locul fotografia de concert a Luciei Tarase decât acolo unde muzica este la ea acasă?!
Vibrații muzical-fotografice Așa cum a dezvăluit moderatoarea și organizatoarea evenimentului, poeta Amelia Stănescu, vernisajul Luciei Tarase a marcat un moment inedit pentru Constanța, deoarece reprezintă prima expoziție de fotografie de concert, înglobând în special subgenul fotografiei de jazz. Prezenți la mese sau în picioare, în atmosfera intimă și relaxantă a pub-ului din centrul orașului, artiștii imortalizați în fotografiile Luciei Tarase și-au arătat surprinderea și încântarea. Privitorii de... rând au vibrat, la rândul lor, în fața fotografiilor muzicale, fascinați de expresivitatea imaginilor, de talentul cu care artistul fotograf Lucia Tarase a știut să surprindă și să pună în valoare acel moment unic din timpul concertului. Printre „subiectele” Luciei Tarase prezente la vernisaj s-au numărat maestrul percuționist Corneliu Stroe, membrii trupei rock Maddriven (au fost prezenți Gabi Nicolau, Tibi Duţu, Cristian Broască, Cosmin Muja), Ionuţ Micu, pianistul Dorian Pîrvu și Silviu-George Covaci. De asemenea, la eveniment a fost prezentă și apreciata creatoare de modă Liliana Cornilă - Licor, cea care i-a asigurat Luciei Tarase superba ținută de la vernisaj.
Despre Lucia Tarase și fotografiile ei care duc mai departe muzica din concerte, criticul de artă Geta Deleanu, de la Muzeul de Artă Constanța, a declarat: „A reușit să înghețe această clipă de maximă expresivitate a artistului, din timpului concertului. Este un dialog între muzică și imagine, un dialog subtil, sensibil, diafan, pe care Lucia Tarase reușește să-l surprindă cu emoție și să facă sufletul creatorului, dar și al privitorului să vibreze în ton cu emoția interpretului. Este greu să faci acest lucru, mai ales cu mijloace tehnice minime, dar profesionistul Lucia Tarase reușește să redea această emoție vibrantă a sufletului în timpul concertului de jazz. Aceasta este esența fotografiei pe care încearcă și reușește să o facă Lucia Tarase”.
Criticul de artă Geta Deleanu: „Lucia Tarase, un deschizător de drumuri” Geta Deleanu a adăugat: „Davide Susa, unul dintre cei mai expresivi artiști fotografi, creatorul acestui gen de fotografie (n.r. cu care a studiat și Lucia Tarase), spune că trebuie să ai tehnica în ADN, să poți să redai aceste momente diafane, de culme a grației cu care artistul interpretează melodia respectivă. În momentul în care un artist își interpretează partitura, parcă se desprinde cumva de zona concretului și ascultătorul/privitorul reușește și el să ajungă într-o armonie a sferelor înalte odată cu interpretarea pe care o execută artistul. Cam acest lucru încearcă Lucia Tarase să surprindă în aceste imagini care, din punct de vedere tehnic, sunt foarte bine realizate. Lucia Tarase este un artist de viitor, un deschizător de drumuri în acest domeniu, al fotografiei muzicale, de jazz”.
La vernisaj a vorbit și profesorul Luciei Tarase, de la Şcoala de fotografie Foto Professional din Constanţa, Vladimir Brişcariu. „Lucia Tarase este a șasea cursantă a mea care face o expoziție personală. Este o expoziție teribil de grea, din punct de vedere tehnic. Mulți dintre dvs., din această sală, sunteți prezenți în fotografiile ei. Știu că este greu să cântați la un instrument sau chiar la voce, dar să știți că este la fel de greu să stai cu aparatul la ochi, în poziție nu tocmai comodă și să aștepți momentul în care trebuie să declanșezi, pentru că momentul acela nu poate să fie oricare. Trebuie să facă cel puțin 50-60 de declanșări ca să poată alege, dintre acestea, o fotografie”.
Emoționată, Lucia Tarase a spus, când a urcat pe scenă: „V-am propus fotografia de concert. E un gen de fotografie foarte dificil, dar care îți dă mari satisfacții. Și nu vreau să spun decât că le mulțumesc artiștilor pe care i-am imortalizat, pentru că fără talentul lor, fotografiile mele n-ar fi transmis emoții, vibrații, trăiri sufletești și muzică de înaltă calitate. Vă mulțumesc tuturor, domnului profesor Vladimir Brişcariu, doamnei critic de artă, Geta Deleanu și prietenei mele, Amelia Stănescu”.
Autoarea creațiilor fotografice a avut și o surpriză, la eveniment, primind din partea GMB Computers diploma de webdesigner. La atmosfera specială de la vernisaj a contribuit și recitalul oferit de o tânără și talentată interpretă, Andreea Dragu.
Buna prietenă a creatoarei, poeta Amelia Stănescu, a conchis: „Vernisajul Luciei Tarase a marcat un moment inedit pentru Constanța, deoarece reprezintă prima expoziție de fotografie de concert, înglobând în special subgenul fotografiei de jazz. A fost un eveniment de impact, la care au luat parte muzicieni, fotografi, oameni de artă. Prin această expoziție, Lucia Tarase a demonstrat că muzica vibrează în sufletele noastre și după ce concertul a luat sfârșit”.