În România, dar și în lume unde prigebesc milioane de români din cauza unui guvern incompetent, corupt și foarte departe de nevoile și așteptările cetățenilor, un guvern PSD unde la modă devenise să fii agramat, prost, hoț, cu capul plecat și să aștepți resemnat în țară fie salariul minim, la privat, fie salariile babane de la stat, a fost ca o furtună a urii. Românii au dat o palmă grea PSD-ului, cu toate majorările lui salariale și pomenile populiste ale unor politicieni de carton, iar cei din Diaspora au taxat scump, la rândul lor, bătaia de joc a guvernanților. Mii de români au stat la cozi pretutindeni în lume, unde secțiile de votare au fost insuficiente, la fel și buletinele de vot, mii de români au stat și câte 7 ore în șir să-și exercite votul în mod democratic, dar nu au mai apucat să voteze. Aceasta a fost organizarea PSD a alegerilor europarlamentare și pentru referendum, așa i-a tratat PSD pe românii care muncesc peste mări și țări departe de familii, cu dorul de țară, de copii, de părinți, de neveste, de prieteni, pe românii ăia chinuiți care au plecat departe de casă pentru a trimite bani celor din România, ținând țara asta pe linia de plutire. În sufletul românilor care au votat împotriva PSD și au spus DA la referendum a fost un amestec de ciudă, durere, revoltă, frustare, dar și speranță, că numai ei – noi – putem schimba ceva, până la urmă. Că ține de noi, uniți în valori și principii sănătoase, democratice, să scăpăm țara asta de asediul infractorilor, agramaților, aroganților, nesimțiților!
Rușine încă o dată Ministerului de Externe, Ambasadelor și Guvernul României pentru cum au organizat alegerile din Diaspora, zeci de mii de români fiind blocați dintr-un drept constituțional – acela de a vota. Iată ce ne-au scris duminică seară mai mulți tineri constănțeni, pe Facebook, trimițând și fotografii, de la coada interminabilă la care s-au așezat duminică, 26 mai 2019, pentru a vota, dar nu reușiseră să o facă nici după câteva ore: “Sunt oameni la coadă de 7 ore și încă n-au intrat. Noi am ajuns târziu, acum 1 oră și jumătate. Și după noi s-au mai așezat câteva sute de oameni. Nu credem că avem vreo șansă să votăm, dar stăm să scandăm la final. Și am venit la cea mai centrală secție de vot, că în cartiere e jale, unde locuiesc mulți români. E incredibil câți tineri suntem aici plecați din țară. Un prieten a votat după 6 ore, în Paris. La Londra, e coadă la ora 7 seara. A început și ploaia, dar nu pleacă nimeni. Și vă trimitem și mesajul de pe mașina de gunoi haha”.
Acesta este mesajul pe care ni l-a trimis pe pagina de Facebook a 101stiri.ro, alături de un set de fotografii la cald, Elena Caragicu, o tânără constănțeancă get-beget plecată la Londra de un an, în căutarea unei vieți mai bune, alături de fratele ei și lângă mulți alți prieteni plecați tot din Constanța “roșie”. Nu, Elena nu a reușit să voteze, nici fratele ei, nici prietenii, nici multe alte mii de români, dar știm cu toții că ar fi votat tot împotriva PSD.
Și știm cu toții că dl. Meleșcanu ar trebui să-și dea demisia de onoare. Dar cum onoare nu e... nu va fi nici demisie, cu siguranță.
Până una alta, iată care este situația după numărarea a 96,7% din voturile exprimate în țară, conform rezultatelor provizorii, de luni dimineață, 27 mai 2019: PNL se află pe primul loc la alegerile europarlamentare, urmat de PSD şi Alianţa 2020 USR PLUS. Alianţa 2020 USR PLUS se situează pe primul loc la votul din străinătate.
PNL a obţinut la alegerile europarlamentare de duminică 26,79% dintre voturi, PSD - 23,38%, iar Alianţa USR PLUS - 21,40%, potrivit rezultatelor provizorii obţinute după centralizarea datelor din 18.705 secţii de votare din ţară din totalul de 18.730.
Totodată, pentru UDMR au votat 5,44% dintre alegători, 6,61% - pentru Pro România, 4,24% - ALDE şi 5,65% - PMP.
În ceea ce priveşte votul în diaspora, după centralizarea datelor din 309 de secţii din cele 441 deschise în străinătate, pe primul loc în preferinţele alegătorilor se află Alianţa USR PLUS - 41,42%, urmată de PNL - 31,34%; PMP - 9,80%; PSD - 3,09%; Pro România - 2,86%; ALDE - 1,22%.
Voturile din diaspora au fost o “grea palmă” adresată PSD, care nu ar fi atins nici pragul de 5%. Partidul Social Democrat se situează la doar 2,91%.