Zilele trecute a avut loc vernisajul unei expoziții semnate de artistul plastic Sorin Adam, la Muzeul de Artă Constanța. Evenimentul a fost organizat și sprijinit de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Centrul Cultural Turc Constanța „Yunus Emre” și Muzeul de Artă Constanța.
Sorin Adam, un veșnic căutător... Sorin Adam este un veșnic căutător, colecționar, cunoscător al artei moderne românești și un explorator al ținuturilor dobrogene. De asemenea, fascinat de Orient, prin expoziția de la Muzeul de Artă, pictorul aduce mărturia dragostei sale față de aceste locuri ce l-au inspirat.
Prin creațiile sale ce au ca temă Turcia, artistul a câștigat atenția și admirația publicului turc. De aceea, expoziția a avut parte de sprijinul celor două instituții și anume, Consulatul General al Turciei la Constanța și Centrul Cultural Turc Constanța „Yunus Emre”.
„Am convingerea că această expoziție va contribui la întărirea relațiilor dintre Turcia și România. Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța sprijină întotdeauna acțiuni culturale de acest gen”, a declarat consulul general al Turciei, Ali Bozcalișkan.
Turcia, o continuă sursă de inspirație pentru artiști Orientul a reprezentat mereu o sursă de inspirație și de fascinație pentru o multitudine de artiști. „Turcia este o țară importantă, pe marginea căreia s-au scris poeme, cântece și, în același timp, a fost subiectul filmelor și fotografiilor. Istoria fascinantă a acestei țări a devenit ținta tuturor artiștilor, iar lucrările realizate au devenit capodopere ale artei”, a explicat și directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre”, Ali Oguzhan Yuksel, joi seară, la vernisaj.
Tablourile artistului abundă de culoare și lumină, în așa manieră încât imaginile surprinse par că prind viață în fața privitorului.
Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, îl prezintă pe Sorin Adam ca având vocație figurativă, încercând să individualizeze peisajele sau compozițiile cu figuri în funcție de recuzită - arhitecturală, vestimentară, florală - de anotimp, de topografia locului și de lumină. „Fascinat de Orient, pictorul îl descoperă peripatetic, astfel încât expoziția deschisă la Muzeul de Artă Constanța devine însemnarea originală a unei călătorii de apropiere, cunoaștere și reprezentare”, a mai spus Doina Păuleanu.