Marcarea “Zilei Mondiale a Sănătăţii” la data de 7 aprilie a fiecărui an a fost iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 1948, devenind data oficială în calendarul manifestărilor dedicate sănătăţii în 1950. Celebrarea în fiecare an a acestei zile are ca scop general conştientizarea tuturor oamenilor şi popoarelor în ansamblu, precum şi a factorilor decizionali guvernamentali, a corpurilor profesionale din domeniul sănătăţii şi a societăţii civile asupra importanţei pe care sănătatea o are pentru viaţa fiecărui individ şi pentru societate.
Președintele OFLDE Filiala ALDE Constanța, Valeria Drăniceanu, cu ocazia “Zilei Mondiale a Sănătății”, adreseează medicilor, sistenților, farmaciştilor și tuturor cadrelor din domeniul sănătății “calde felicitări şi urări de bine pentru profesionalismul, grija, devotamentul, hotărârea şi acurateţea cu care muncesc în slujba îngrijirii sănătăţii semenilor”.
La rândul său, președintele Filialei ALDE Constanța, senatorul Ion Popa, consideră că ”Serviciile de prevenție reprezintă o verigă importanță din perspectiva asigurării unei stări de sănătate mai bună în rândul comunității, scăderii costurilor cu diverse tratamente și a creșterii calității vieții și a productivității muncii fiecăruia”.
Și cum sportul susține o stare de sănătate bună, “Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace”, marcată în fiecare an la 6 aprilie, precede Ziua Mondială a Sănătății poate nu întâmplător.
Începând din 2014, “Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace” oferă ocazia de a promova sportul şi activitatea fizică în calitate de limbaj universal şi catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. De asemenea, această zi este o platformă de luptă împotriva stigmatizării şi discriminării sociale, contribuie la paritatea între bărbaţi şi femei, la adoptarea unui comportament sănătos şi la edificarea păcii.
Cu ocazia acestei zile, Organizațiile Județeană și Municipală TLDE Constanța ale Filialei ALDE Constanța și CSLDE Constanța a Filialei ALDE Constanța au mers la Centrul de copii din Constanța “Casa Speranța” pentru a încuraja și a susține activitățile sportive ale acestora. Cei 15 copii găzduiți de “Casa Speranța” au avut parte de jocuri sportive interesante, întrecere în saci, volei și multă voie bună alături de tineri dedicați nevoilor comunității.
Președintele Organizației Municipale TLDE Constanța, Ana Maria Rusescu, a afirmat că “Sportul poate fi folosit ca mijloc de promovare a educaţiei, sănătăţii, dezvoltării şi păcii, având și un real potential ce poate contribui la socializare și menținerea unui standard fizic și de sănătate”.
Irina Hule, președinte CSLDE Constanța, conchide că “Prin sport, toată lumea are doar de câştigat, acesta reușind să doboare orice barieră culturală, lingvistică, de gen sau statut social. Dincolo de beneficiile pentru sănătate, activităţile sportive sunt recunoscute pentru impactul social pe care le au în comunitate”.