Curios, dar adevărat: oamenii nu ştiu când şi cum să mănânce fructele. Fructul este mâncarea cea mai preţioasă, dătătoare de viaţă, de energie, din câte există. Fructul este cel mai important aliment pe care îl putem consuma, dar trebuie să ştim exact când şi cum trebuie să-l consumăm.
Strămoşii noştri au fost fructivori. Ei au consumat fructe zeci de mii de ani. Pentru organism, fructele sunt mult mai importante decât proteinele. Substanţele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu se găsesc în fructe. Se cunosc numeroase cazuri de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancer la piept, la uter, ficat, vezica biliară, leucemie, cancer la stomac, la colon.
Fructul este produsul cu cel mai mare conţinut de apă organică (80-90%) care curăță corpul de toxine, în plus, plin de enzime, vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. La digestia fructelor, omul nu consumă niciun fel de energie. Creierul omului funcţionează numai cu glucoză, iar fructul înseamnă glucoză în corpul uman.
Fructele ar trebui consumate numai pe stomacul gol Fructele nu se digeră în stomac, căci sunt predigerate. Fructele proaspete trec prin stomac în 20-30 minute, iar cele uscate (la soare) stau o oră. Principala condiţie este ca fructele să fie corect consumate. Deoarece stau atât de puţin în stomac, înseamnă că ele nu trebuie mâncate niciodată cu ceva sau după ceva, ci numai şi numai pe stomacul gol.
În caz că fructul este mâncat incorect, adică după ce s-au consumat alte alimente, acesta vine în contact cu ele, cu sucurile digestive şi întreaga masă de alimente începe să se altereze. Orice proteină din stomac intră în putrefacţie, orice carbohidrat fermentează și tot ce se află în stomac devine acid.
Fructele clasificate ştiinţific ca „acide" (portocale, ananas, grepfruit, lămâi), ca de altfel toate fructele, odată ajunse în stomac, devin alcaline, dacă se consumă numai pe stomacul gol. Ele neutralizează ca şi vegetalele crude acizii ce se formează în corp.
Un corp toxic acid se poate recunoaşte uşor după: balonare, greutate excesivă, celulită, păr încărunţit prematur, chelie, izbucniri nervoase, cercuri întunecate sub ochi, riduri premature pe faţă, ulcer.
Longevitate, sănătate și tinerețe Consumul corect de fructe duce la o întinerire de necrezut, longevitate, sănătate incredibilă şi multă energie. Importanța enormă a fructelor constă în conţinutul valoros de „combustibil”. Fără acesta, corpul nostru nu poate funcţiona. Valoarea combustibilului trebuie căutată în orice mâncare.
Fructele și sucul lor este indicat a fi consumate doar proaspete. Dacă se coc sau se fierb, nu mai fumizează substanţe nutritive şi nici apa necesară curăţirii corpului.
De reţinut: fructele trebuie bine mestecate, salivate abundent, să nu fie înfulecate cu lăcomie, căci numai astfel vor fi de mare folos organismului.