Publicul amator de teatru în spații neconvenționale va putea asista la o... inedită „Cerere în căsătorie”, moment romantic, dar și comic deopotrivă, care se va petrece pe scena clubului constănțean Doors. Nu este vorba, desigur, despre o „cerere” reală, ci de un spectacol savuros, având la bază un text de A.P. Cehov și care va face deliciul constănțenilor. Evenimentul este programat la clubul Doors pe data de 14 ianuarie, de la ora 20.00, iar protagoniști vor fi actori ai Teatrului de Artă București.
Prețul tichetelor Biletele au prețul de 30 de lei, iar pentru mai multe informații și rezervări, cei interesați se pot adresa la numărul de telefon pus la dispoziție de organizatori: 0763.66.16.22.
Spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia lui Victor Olăhuț, îi are în distribuție pe: Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.
Montare alertă, comic de situație și de limbaj Montare inedită, într-un ritm alert și cu decor minimalist, piesa „Cerere în căsătorie” aduce în prim-plan, spre încântarea publicului, fâstâceala și nehotărârea lui Ivan Vasilievici Lomov, care vine la vecinul său, Stepanovici Ciubukov, să o pețească pe fiica acestuia, Natalia Stepanovna. Gâlceava este iscată, pe nepusă masă, între fată și pețitor și căreia i se alătură, dintr-o dată, și tatăl fetei. Accidentul lui Ivan Vasilievici, spaima Nataliei și a lui Ciubukov, împăcarea și finalul fericit sunt doar câteva din secvențele spectacolului, care se succed cu rapiditate, ținând privitorii în tensiune. Comicul de situație, dar și de limbaj face din „Cererea în căsătorie” cehoviană un spectacol de excepție, cu momente care stau sub semnul tensiunii și al umorului.
Regizorul Victor Olăhuț este inițiatorul caravanei „Cultură-n șură”, un proiect ce și-a propus să reintroducă pe harta culturală a țării locuitorii de la sate.
Cine sunt protagoniștii spectacolului? Florentina Năstase (Natalia Stepanovna) este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș Bolya”i din Cluj-Napoca, din 2008, iar în prezent, este actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.
George Constantinescu (Ivan Vasilievici Lomov) este fondatorul Teatrului de Artă București, pe scena căruia joacă în șase spectacole. George Constantinescu este protagonistul one-man-show-ului maraton „Pam-Pam”, de 25 de ore, un monolog realizat după pamfletele lui Constantin Tănase. În 2015, George Constantinescu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Gleb din spectacolul „Dureri fantomă”, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.
Valentin Terente (Stepanovici Ciubukov) este actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și are la activ peste 37 de roluri din dramaturgia clasică dar și contemporană.
Teatrul de Artă București (TAB) este o companie de teatru, un proiect independent și curajos, născut în aprilie 2010, din iniţiativa unui tânăr actor, alături de alți artiști talentaţi, cu susținerea unor nume consacrate ale scenei românești. TAB a găzduit o parte din spectacolele Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, precum și Show-case „Best of Gala Hop”, gala tinerilor actori independenți. În luna noiembrie, a găzduit trei spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent.