În această perioadă de vară, când temperaturile ridicate și canicula dau bătăi de cap românilor, există câteva alimente care ne ajută să ne menținem hidratați. Și asta, chiar dacă nu bem cei aproximativ doi litri de apă pe zi recomandați de medici. Într-un material apărut pe portalul de știri Yahoo! s-a făcut, recent, un top al celor mai indicate alimente pentru zilele fierbinți de vară.
Burgerul de vită Surprinzător, burgerul de vită conține carne tocată cu un conținut foarte bogat în apă. Conform nutriționiștilor, chifteaua de hamburger conține 64% apă atunci când este crudă și respectiv 60% apă atunci când este gătită.
Orezul fiert O ceașcă de orez fiert cântărește aproximativ 177 de grame, iar 133 din aceste grame sunt reprezentate de apă.
Sucul de roșii Este compus din 90% apă și și conține doar 50 de calorii la o porție de jumătate de ceașcă.
Alte legume și fructe cu un conținut bogat în apă sunt: vinetele, pepenele, mango, broccoli, avocado.
Pieptul de pui la grătar Este o soluție pentru a rămâne hidratați în lungile zile de vară, fiind alcătuit în proporție de 66% din apă. Carnea de pui trebuie însă cumpărată și consumată proaspătă. Cu cât este ținută mai mult timp în congelator, cu atât pierde mai multă apă.
Iaurtul Este un aliment care nu doar că este hidratant, dar este și o soluție alimentară excelentă pentru a înlocui electroliții pierduți după o sesiune intensă de exerciții fizice.