Originar din India, uleiul de ricin este unul dintre cele mai populare produse din lume. Acesta conţine un număr mare de antioxidanţi, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.
Riduri estompate şi ten hidratat Uleiul de ricin este foarte util pentru îngrijirea pielii. Problema cearcănelor poate fi remediată uşor dacă aplicăm seara, pe suprafaţa acestora, ulei de ricin. Acesta îndepărtează zonelor negre de sub ochi şi ajută la estomparearidurilorşi la catifelarea tenului.
Acţiune de calmare şi cicatrizare a pielii Bogat în omega 9, omega 6 şi vitamina E, uleiul de ricin intră în compoziţia a numeroase produse cosmetice. El are o acțiune de calmare și cicatrizare apielii. Efectele uleiului de ricin în cazulacneei, pielii uscate, dermatitei, sunt legate de reglarea pH-ului pielii. Îl putem aplica seara pe întreaga faţă sau doar pe coşuri şi pe zonele uscate ale corpului (mâini, coate, genunchi).
Gene lungi şi dese Dacă vrei să ai gene lungi şi dese, aplică în fiecare seară ulei de ricin pe acestea. Uleiul de ricin le întăreşte şi are un efect de… alungire. Datorită nutrienţilor conținuţi de uleiul de ricin, genele cresc mai repede, devenind astfel mai frumoase.
Păr cu o nuanţă mai închis, fără vopsea Dacă vrei ca părul tău să fie mai închis fără a-ţi schimba culoarea, amestecă două-trei linguriţe de ulei de ricin cu balsam şi aplică-l pe păr. Nutrienţii din compoziţia uleiului de ricin reţin umiditatea în interiorul firului, făcându-ţi părul să arate cu o nuanţă mai închis.
Te scapă de constipaţie şi dureri de burtă Uleiul de ricin conţine în proporţie de 90% acid ricinoleic, un acid gras care stimulează contracţiile și secrețiile intestinale, motiv pentru care este folosit şi pentru efectul său laxativ.