Datorită conţinutului bogat înnutrienţi, caisele se află în topul fructelor care au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, ajutându-ne să tratăm indigestia, constipaţia, bolile cutanate şi anemia.
Ce conţin caisele Delicioasele fructe de culoare galben-portocaliu conţin substanţe active vitale organismului nostru, precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B, sodiu, clor, fier şi antioxidanţi.
Au proprietăţi anticancerigene Aceste fructe prezintă un conţinut ridicat de antioxidanţi, ceea ce ajută în combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi.
Ne scapă de colesterol Persoanele care consumă caise în mod regulat elimină colesterolul rău. Aceasta este implicat în patogenia aterosclerozei şi în bolile secundare acesteia: bolile de inimă, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, accidentele vasculare celebrale.
Vindecă anemia Conţinutul suficient de fier al caiselor combate anemia feriprivă - cea mai frecventă anemie în rândul populaţiei.
Ce ne recomandă medicii Potrivit medicilor, este indicat să facem o cură de sezon cu caise, dar şi cu alte fructe care apar în această perioadă. Se pot consuma zilnic patru - cinci caise, în combinaţie cu alte fructe.