Aflată pe o străduță (Nicolae Titulescu nr.11) din zona peninsulară care coboară spre faleza Cazinoului, Biserica Romano - Catolică „Sf. Anton de Padova” este adăpostită de un edificiu declarat, în anul 1955, monument de arhitectură. Biserica „Sf. Anton de Padova” a fost zidită între anii 1935-1937, după planurile și sub îndrumarea arhitectului Romano de Simon din București. Biserica a fost ridicată pe locul fostei capele, construită în anul 1885.
Actualul edificiu amintește de modelul bazilicilor din nordul Italiei, fiind lucrată în cărămidă aparentă, în stil romanic, specific secolului al XIII-lea. De asemenea, interiorul bazilicii este din cărămidă aparentă, ceea ce nu mai necesită tencuirea bisericii.
Potrivit site-ului Bisericii Romano - Catolice „Sf. Anton de Padova”, sfantul-anton.ro, „Casa parohială este nouă și a fost construită între anii 1992 - 1995. Momentan, se lucrează la o casă „Caritas", începută în 1996, unde vor funcționa: un cabinet medical, un centru „Caritas" de primire și distribuire a lucrurilor. Biserica este în stare bună. Se lucrează la o nouă biserică, iar actuala parohie romano- catolică, la timpul potrivit, va fi împărțită în două, noua biserică având hramul „Nașterea Sfintei Fecioare Maria". Nu există un cimitir propriu”.
Un moment important în cadrul Bisericii este sărbătoarea Sfântului Anton, numită și „sărbătoarea crinilor", care este marcată de credincioși în fiecare an, pe data de 13 iunie.