De săptămâna viitoare, constănțenii care locuiesc sau își desfășoară activitățile în centrul municipiului se vor putea aproviziona mult mai ușor cu produse agroalimentare proaspete și sănătoase, provenind direct din ferme românești atestate ecologic, odată cu extinderea Băcăniei Câmpenești. După ce și-a format deja o clientelă fidelă în zona Tomis Nord, la prăvălia situată în spatele Pieței Brotăcei, Băcănia Câmpenească își va inaugura, zilele următoare, un nou sediu vis-à-vis de Piața Griviței, lângă supermarketul Profi.
În noua prăvălie veți putea găsi aceleași produse cu care băcănia de la malul mării și-a câștigat renumele printre consumatorii de bunătăți tradiționale, la prețuri cât se poate de convenabile, de la puiul de Mihăilești și tot felul de sortimente de carne proaspătă, de măcelărie, până la brânza de capră Picurarlu de Stejaru, atestată tradițional, mezelurile, dulciurile de casă, plăcinta tradițională, cu brânză, praz sau dovleac, pâinea cu maia, ouăle de prepeliță, legumele, fructele și multe altele.
Mai mult, cei care se ocupă de buna administrare a băcăniei anunță că prăvălia din Piața Griviței va avea și carmangerie, iar în cursul lunii noiembrie, cel mai probabil, va fi deschisă la noul sediu și o bucătărie proprie în cadrul căreia se vor găti mâncăruri tradiționale exclusiv pe baza produselor comercializate în băcănie.
TABLETE CU MENIURI PENTRU CLIENȚI, LA INTRAREA ÎN BĂCĂNIE
Unul dintre inițiatorii conceptului Băcănia Câmpenească, băcănița Dorina Nedelcu, pe care clienții o găsesc mai mereu la tejgheaua micii prăvălii constănțene, plină de solicitudine și amabilitate, ne spune, ca un fapt inedit, că la bucătăria băcăniei din Piața Griviței, doritorilor li se vor prepara la cerere, pe loc, tot felul de mâncăruri savuroase sau minuturi. De exemplu, dacă cineva va fi atras de o bucată de ceafă din galantare, produsul ales va putea fi gătit imediat în bucătăria băcăniei, așa cum dorește clientul: pe grătar, prăjit sau înăbușit. În plus, încă de la intrare, clienții vor avea la dispoziție două tablete cu meniurile propuse de gazdele de la Băcănia Câmpenească, fiecare putând alege ce anume dorește să consume pe loc sau la pachet. Dealtfel, mâncărurile din meniu – platouri tradiționale reci și calde, ciorbe de pui, vită sau porc, bulz cu brânză de burduf, copt pe plită sau în castronele de lut, friptură la grătar, puiul de Mihăilești gătit cu pricepere în bucătăria băcăniei ori cârnații de Pleșcoi și multe alte tentații culinare – pot fi livrate și acasă, ne mai dezvăluie băcănița Dorina Nedelcu.
Cu siguranță că, de săptămâna viitoare, merită să faceți o vizită Băcăniei Câmpenești din Piața Griviței, mai ales că scopul declarat al inițiatorilor acestui proiect este acela de a promova hrana sănătoasă, de calitate, cât și producătorii tradiționali, ale căror sigle, dealtfel, vor fi afișate la vedere, în spatele vitrinei, precum și atestatele obținute de băcănie. Până la inaugurarea de la începutul lunii octombrie, puteți trece cu încredere pragul Băcăniei Câmpenești din spatele Pieței Brotăcei și/ sau puteți accesa site-ul oficial http://www.bacaniacampeneasca.ro/.