În Statele Unite ale Americii, virtutea acestui fruct era cunoscută cu mult înainte de venirea primilor europeni. Indienii îi apreciau conţinutul caloric ridicat şi calităţile terapeutice. Acest fruct este recomandat în reechilibrarea sistemului nervos, în timpul sarcinii, în convalescenţă sau în afecţiunile gastrice şi intestinale. De asemenea, combate cu succes oboseala. Potrivit nutriţioniştilor, acesta se consumă, de preferinţă, crud, ca aperitiv.
Cum îl preparăm? Zdrobim şi amestecăm în cantităţi egale pulpa de avocado (combinată cu banană), la care adăugăm multă zeamă de lămâie.
Când îl consumăm? Se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, timp de patru zile.
Alte beneficii Frunzele de avocado încălzite şi aplicate pe frunte calmează durerea de cap.
Ştiaţi că... Cultivarea intensivă a permis introducerea în medicină a uleiului esenţial de avocado, care intră în compoziţia unei întregi serii de produse cosmetice (uleiuri de baie, creme grase, loţiuni).