Actrița Audrey Hepburn, desemnată în repetate rânduri, chiar și după moartea sa, una dintre cele mai frumoase femei din lume, nu își refuza micile plăcerile culinare, chiar dacă ținea foarte mult la siluetă. Astfel, unul dintre cei doi fii ai actriţei, Luca Dotti, dezvăluie într-o carte pe care a scris-o, „Audrey at Home. Memories of My Mother's Kitchen" și apărută anul acesta, că mama sa mânca zilnic ciocolată, nu renunţa niciodată la micul dejun și postea o dată pe lună.
Siluetă de invidiat cu câteva capricii culinare Pe lângă detalii inedite din viața mamei sale, Luca Dotti a inclus în cartea sa și câteva reţete ale mâncărurilor ei preferate, printre care se numără cartofii copţi şi somonul la grătar, potrivit dailymail.co.uk. Protagonista din „Breakfast at Tiffany's" credea în beneficiile micului dejun și era și adepta detoxifierii lunare, o zi pe lună mâncând doar iaurt și măr răzuit.
Supraviețuitoare a ocupației naziste Cu siguranță că viaţa dură, trăită de copilul Audrey Hepburn, în timpul ocupaţiei naziste din Arnhem, Olanda, între anii 1944 - 1945, a avut un efect covârșitor asupra percepţiei sale despre mâncare. „Mâncam urzici şi toată lumea încerca să fiarbă iarbă, pe lângă lalele, dar nu le puteam suporta", este mărturia lui Hepburn despre perioada de înfometare, în care se hrănea cu andive, bulbi de lalele şi bea foarte multă apă.
Supravieţuind ocupaţiei germane, la 16 ani, Audrey Hepburn cântărea 40 de kilograme şi suferea de astm, icter, anemie acută şi o formă gravă de edem.
Mai târziu, Hepburn s-a răsfățat cu alimente care îi plăceau în mod special, precum ciocolata. Unul dintre deserturile sale preferate, pe care le pregătea chiar ea însăşi, era tortul de ciocolată cu frişcă.
Ambasadoare UNICEF Audrey Hepburn s-a născut pe 4 mai 1929 și a încetat din viaţă pe 20 ianuarie 1993, la vârsta de 63 de ani. În ultimii ani ai vieţii sale s-a dedicat muncii în scop umanitar depusă în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei din partea UNICEF.
Premiată cu Oscar Actrița a câştigat Oscarul pentru filmul „Vacanţă la Roma/ Roman Holliday" (1953), de William Wyler. Este celebră și pentru rolul din „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's" (1961), de Blake Edwards, dar şi pentru cel din „My Fair Lady" (1964), de George Cukor.
Sursa foto: tasteofcinema.com