Organismul nostru este o maşinărie extrem de complexă, care funcţionează corespunzător atunci când îi oferim hrană sănătoasă. Potrivit medicilor, cele mai indicate alimente care reduc riscul apariţiei problemelor de vedere sunt ouăle, usturoiul, ceapa, peştele, fructele şi legumele (achiziţionate direct de la sursă) şi…uleiul de măsline.
Spanacul, varza și salata, bogate în luteină Aceste plante sunt bogate în caroteni, care protejează macula de arsurile solare şi de lumina fosforescentă.
Peştele Cercetătorii au arătat că cei care mănâncă peşte se protejează de sindromul ochiului uscat, care apare din cauza timpului îndelungat petrecut în faţa monitorului. Acesta tratează degenerescenţa maculară si ne menţine ochii sănătoşi.
Ouăle previn cataracta Fiind bogate în sulf, lecitină, aminoacizi şi luteină, acestea previn apariţia cataractei.
Fructele și legumele Consumarea unei cantități mari de fructe și legume ne ajută să ne menţinem ochii sănătoşi. Vitamina A care se află în morcovi ne îmbunătăţeşte vederea pe timpul nopţii, iar restul legumelor şi fructelor (struguri, afine, portocale) previn bolile întâlnite, în general, la vârsta a doua, precum cataracta şi degenerescenţa maculară.